Näyttelyt

Perusnäyttelyrakennuksessa on esillä Vapaussodasta Lapin sotaan - Suomen itsenäisyyden ajan sodat. Lisäksi rakennuksesta löytyy ritarisali, jossa esitellään kaikki jalkaväen Mannerheim-ristin ritarit. Salin toisessa päädyssä on museon opetustila "Tietoisku", jossa on nähtävillä mm. näyttelyinstallaatio talvisodan ilmapommituksista. Lisäksi tilassa voi lueskella sodan ajan lehtiä ja tutustua käsikirjastomme teoksiin.

Toisessa rakennuksessa on vaihtuvia erikoisnäyttelyitä. Teemat kattavat jalkaväen perinteitä sodan ja rauhan ajalta 1700-luvulta aina näihin päiviin saakka. Uusimpina ovat Asemasodan aarteita -puhdetyönäyttely, sotilasradioasema-näyttely, Rauhan puolesta - 60 vuotta suomalaista rauhanturvaamista -näyttely sekä "Meijjän pojat" -näyttely, jossa kerrotaan Mikkelin varuskuntasoittokunnan vaiheista. Lisäksi esillä ovat mm. näyttelyt sotilaskotitoiminnasta, huoltojoukoista, sotilaspojista, suomalaisesta SS-pataljoonasta ja Mikkelin varuskunnan vanhemmasta historiasta.